9x Uitstappen in België met peuters en kleuters

0

Welke uitstappen in België zijn nou echt leuk voor families met kleinere kinderen zoals een dreumes, peuter of kleuter. Welke zijn dan leuk? Wij zochten het uit en delen een aantal toffe tips voor uitstappen in België met peuters en kleuters!

Inhoudsopgave

Uitstappen in België met kleine kinderen

Plopsa

Zet je uitstappen, België en kleuters of peuters samen dan kom je toch wel al snel uit bij Plopsa. Dus ja, wij delen Plopsa daarom ook maar direct als eerste tip in deze lijst. Waarom ga je een dagje naar Plopsa?

Het is een tof en afwisselend uitje dat de kinderen zeker blij zal maken. In België zijn er de parken Plopsaland De Panne, het park in Coo en als het regent dan ga je naar het overdekte park Plopsa Indoor Hasselt.

Harry Malter

Onze Vlaamse bloggers noemden dit familiepark in de omgeving van Gent als tip voor uitstappen in België met kleine kinderen. Harry Malter is een park waar je een combinatie hebt van kunnen spelen, attracties, shows en dieren. Geen grote attracties of wilde dingen, maar vooral veel charme. Dit park stond op de planning om getest te worden door ons, maar ja, toen kwam Corona helaas.

Kabouterberg in Kasterlee

Voor kinderen tot en met 6 jaar is de Kabouterberg bij Kastelee echt bijna een must om te bezoeken. Blogger Anke bezocht dit uitje in Kasterlee en de reactie van veel lezers was dat dit echt een van de leukste uitjes in België is. Je gaat hier samen met een verteller en een groep kinderen op pad.

Onderweg zijn er veel stopplaatsen waar de kinderen kunnen uitrusten, taart mogen bakken voor een jarige kabouter, liedjes zingen, kijken hoe fit ze zijn, naar de kabouterschool, op een podium samen zingen en dansen, door tunnels kruipen. Het is een heel actief uitje, met een verhaal erbij en dat maakt het voor kleine kinderen erg leuk.

Boudewijn Seapark

Het Boudewijn Seapark is een afwisselende uitstap in België in de omgeving van Brugge. Er is hier een expohal, een schaatspiste (in de winter), een attractiepark, een dolfinarium, zeehonden- en zeeleeuwenshows, een binnenspeeltuin en een waterpretpark (in de lente/zomer). Met kindjes tot een jaar of 6 kan je veel dingen samen doen, kinderen vanaf 6 jaar kunnen veel dingen in dit park al wel zelfstandig doen, aldus de blogger die dit park voor ons testte.

Vanwege de vele activiteiten in dit park, met wat attracties, spelen en dieren, is het een heerlijk uitje!

Megaspeelstad

Megaspeelstad is een betaalbaar kinderpretpark en het ligt ten oosten van Antwerpen. Je betaalt een tientje inkom voor de kinderen (die groter zijn dan 85 centimeter) en alle attracties zijn inbegrepen.

Bij deze tip voor uitstappen in België heb je veel keuze uit activiteiten. Kinderen boven de 7 jaar mogen bepaalde toestellen zelfstandig bedienen, kinderen onder de 7 jaar hebben dan begeleiding nodig.

Je vindt in Megaspeelstad onder andere speelkooien per leeftijd, ballenbad, trampolinepark, discozaal, springkasteel, blokkenzone, playstationzone. Er zijn ook een aantal attracties waar er personeel bijstaat: een monorail, botsauto’s, disco twister, schommelboot, kiddie rides, paardenmolen en tassenmolen.

Dan heb je daarnaast ook nog het buitengedeelte, dat is Toverstad. Er staan ook hier veel speelmogelijkheden. Zo is er een grote klimvulkaan, een airtrampoline, grote glijbanen, klautertoestellen, hindernissenparcours, trampolines. Daarnaast vind je er ook een aantal diertjes (geiten en kippen) een go-kartpiste en een ballshooter.

Houtopia

Een van de uitstappen in België voor jonge kinderen vind je in de Ardennen! Dat is Houtopia, speciaal ingericht voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Hier mogen de kinderen aan de hand van allerlei ervaringen de 5 zintuigen en de wereld rondom echt gaan ontdekken. Ook is er een evenwichtig parcours, een avonturenparcours, een glijbaan van meer dan 30 meter en een grote buitenspeeltuin.

Wildpark Forestia

Het wildpark Forestia ligt vlakbij de Hoge Venen. Dit park heeft een klimpark en een dierenpark, waardoor het een leuke combinatie biedt van activiteiten. Met wat oudere kinderen wandel je in een uurtje ongeveer langs alle dieren, met jongere kinderen ben je waarschijnlijk wat langer onderweg. Het klimpark is (deels) geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, waardoor dit een van de avontuurlijkere uitstappen in België is in deze lijst voor gezinnen met kleine kids!

Recreatiedomein Keiheuvel

Recreatiedomein Keiheuvel ligt op de mooie Kempen! Dit domein ligt in een uitgestrekte en groene oase. Ga hier op een mooie dag heen en dan zal je de hele dag vermaak hebben. Er is hier zoveel te beleven. Denk aan een de avontuurlijke speeltuin, er zijn openlucht zwembaden, je kan naar de kinderboerderij, er is minigolf, een gocart parcours en de trampoline.

Villa Verbeelding

Een heel bijzonder en vooral ook creatief museum is het museum Villa Verbeelding in Hasselt. Hier kan je allerlei dingen zien en uitproberen, het is allemaal op een erg speelse wijze ingericht. Je wordt vanaf de eerste seconde getriggerd om dingen te ontdekken en dat is echt geweldig. Op de website van Villa verbeelding zie je welke tentoonstellingen er zijn en aan welke workshops je kan deelnemen.

Villa Verbeelding

Uitstappen in België met peuters en kleuters

We hebben hierboven een aantal leuke tips voor daguitstappen met kleinere kinderen gedeeld. Natuurlijk is er in België veel meer te doen! Een aantal ideeën zijn:

  • Ga wandelen met de kinderen, bijvoorbeeld een van deze kindvriendelijke routes.
  • Ook verzamelden we eens tips voor blotevoetenpaden en belevingspaden.
  • Je kan naar een van de binnenspeeltuinen gaan. Vaak zijn er aparte zones voor kindjes van 0 – 4 jaar.
  • Of bezoek een van de vele speelbossen die België rijk is.
  • Daarnaast is het leuk om met kinderen een zoektocht te doen, die haal je vaak bij het toerismebureau.
  • Sommige musea hebben een programma speciaal voor de allerkleinsten.
  • Kinderboerderijen zijn erg leuk voor jonge kinderen en vaak zijn deze gratis toegankelijk.

Welke tip voor uitstappen in België voor kleine kinderen mis jij in deze lijst?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.