Op vakantie met dreumes | 5x Tips!

0

Je gaat op vakantie met dreumes (of peuter of baby) en je vraagt je af: hoe doe ik dit? Wij gaan heel graag op vakantie met onze kinderen, vanaf dat ze een paar weken oud waren. Dit gaat heel goed en daarom deel ik mijn tips voor jouw vakantie met kleine kinderen.

Wij waren met onze kleintjes zowel in binnen- en buitenland op vakantie geweest. In Nederland en België gingen wij met name vaak naar vakantieparken, bijvoorbeeld naar de Sluftervallei op Texel. Prachtig in de natuur en de huisjes waren goed ingericht op jonge gezinnen. Ook in het buitenland verbleven wij vaak in een appartement of vakantiehuis. We waren drie weken op Curacao en verbleven in Thailand op meerdere eilanden.

Tips voor jouw vakantie met dreumes

De bestemming

Kies een bestemming waar je zelf graag heen wilt en waar je ook goed met kinderen heen kan gaan. Waar wij op letten is dat er geen malaria is, dat het land redelijk veilig is en dat er geen gekke gezondheidsrisico’s zijn. Met redelijk veilig bedoel ik bijvoorbeeld Zuid-Afrika. Ik ben er drie keer geweest, waarvan een keer een half jaar, en weet dat er criminaliteit is. Maar tegelijkertijd is het ook een land waar je fantastische rondreizen kan maken. Wel moet je goed weten waar je heen kan gaan, wat je vooral niet moet doen.

Binnen maar ook buiten Europa zijn er veel leuke bestemmingen voor jouw reis met een dreumes. Lees bijvoorbeeld de blog over gezinsvakanties in Europa of die over kindvriendelijke verre bestemmingen.

De accommodatie

Je wilt kindvriendelijk overnachten tijdens je vakantie met dreumes! Daarmee creëer je rust, vooral voor jezelf. Natuurlijk is het bijna nergens zo makkelijk als thuis. En je hoeft ook niet in een kinderparadijs te verblijven.

Wij hebben gemerkt dat het heel makkelijk is als er op het terrein een speeltuintje of een grasveld is. En een bar of een snackbar/restaurant erbij maakt dat je niet constant op pad hoeft. Bekijk bijvoorbeeld mijn blog over kindvriendelijk overnachten in Thailand: dit zijn echt geen accommodaties die zijn gebouwd voor ouders met kinderen.

Museum dreumes
Ook met je dreumes kan je naar een museum

Dit neem je mee op vakantie met dreumes

Als je op vakantie gaat met een dreumes, dan is de kans groot dat je veel te veel wilt meenemen. En dat is echt niet nodig. Beperk jezelf en vraag je bij alles dat je mee wilt nemen of het echt nodig is. Bekijk deze inpaklijst voor een vakantie met baby bijvoorbeeld. Ik probeer zoveel mogelijk te matchen qua kleding, dus ik neem alleen kleding mee die je makkelijk kan combineren.

Laag tempo

Wil je jouw vakantie met dreumes leuk houden, zorg er dan voor dat het tempo niet al te hoog ligt. Je kind wil ook weleens spelen, doet ontzettend veel indrukken op en heeft daarom rust nodig.

Het leuke aan reizen met een kleintje is dat je daardoor veel makkelijker in contact komt met de plaatselijke bevolking. Wij hebben geen volgepland dagprogramma en nemen ook de tijd om dat contact te benutten. Op die manier leer je zoveel over een land.

Altijd eten en drinken meenemen

Jouw dreumes heeft altijd honger of dorst. En zodra dat zo is, heeft hij of zij geen zin meer in iets anders. Zorg er daarom voor dat je altijd eten en drinken bij je hebt.

Verder lezen? Bekijk onze vakantie met dreumes op Curacao en Kaapverdië

Lees ook onze tips voor een vakantie met dreumes in Nederland en de tips voor vakantiebestemmingen!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.