Nantes met kinderen | 9x Uitjes

Een vakantie of stedentrip naar naar Nantes met kinderen? Deze zomer gingen wij voor de eerste keer met de kinderen op reis. We gingen wel eens voor een weekendje over de grens, maar dit keer was het een echte ‘een reis’. Hier lees je de ervaringen met een stedentrip in deze Franse stad.

We hadden veel zin in onze vakantie in Nantes met kinderen, onze eerste vakantie in de Bretagne. Het is een eindje rijden naar het zuidelijk deel van de Westkust van Frankrijk, maar dat ging gelukkig prima.

Uitjes Nantes met kinderen

Nantes ligt aan de rivier de Loire en is qua grootte de zesde stad van Frankrijk. Leuk aan de stad, voor ons Hollanders en Vlamingen, is dat de stad en omgeving fietsvriendelijk zijn! Wil je veel van de stad zien, overweeg dan de aanschaf van de Nantes City Card Pass. Profiteer hiermee van gratis toegang tot musea, openbaar vervoer, cruises en rondleidingen.

Tijdens onze eerste dag bezochten we het Château des Ducs en dit is is prachtig gerestaureerd. In het kasteel staan panelen waarop uitleg gegeven wordt over het gebouw. Ontzettend leuk voor de kinderen is de glijbaan vanaf de kasteelmuur. Trek je kinderen wel minimaal een knielange broek aan, want anders mogen ze er niet af. Het kasteel is volledig toegankelijk voor rolstoelen, dus ook voor met een kinderwagen.

  • De waterspiegel, of in het Frans Le Miroir d’Eau, is een heerlijke verkoelende gratis activiteit op een mooie dag in Nantes. Je vindt deze bij het kasteel, aan de Square Élisa Mercœur. Vergelijkbaar met die in Bordeaux: een grote plek vol met kleine fonteintjes waar kinderen doorheen kunnen rennen.

Machines de l’Île

Ga je naar Nantes met kinderen, dan mag je Machines de l’Île eigenlijk niet missen. Er zijn er ook die zeggen dat dit een reden is om naar Nantes te gaan. Het project is uniek en absoluut artistiek. Hier komen drie werelden samen: dit zijn de ‘verzonnen werelden’ (Jules Verne), het ‘mechanische universum’ (Leonardo da Vinci) en ook de industriële geschiedenis van Nantes zit erin verwerkt. Hier komen de creaties tot leven: een grote, robotachtige olifant waar je een ritje op kan maken (reserveer tijdig) en Les Carrousel des Mondes Mari.

Jardin des Plantes

Bijkomen na een dag in de stad? Wij gaan dan graag naar een park of een (botanische) tuin. Jardin des Plantes ligt aan de rand van de stad en je wilt daar zeker even op adem komen met de kinderen. Fijn is dat er toiletvoorzieningen zijn. Voor de kids is er een pierenbadje, een kleine kinderboerderij en een speelplek.

Musea Nantes

Deze is voor de liefhebbers: het kunstmuseum van Nantes. Houden jullie van kunst, dan is dit museum zeker een bezoek waard!

Een voor een wat bredere groep toegankelijk museum is het Natuurhistorisch museum in Nantes. Grote publiekstrekker is het skelet van een vinvis dat er hangt, dat is wel 18 meter lang.

Als je kinderen graag leren over sterren en planeten dan is het planetarium in Nantes een aanrader.

La Mine Bleue

In de omgeving van Nantes kan je een mijn in: La Mine Bleue. Met een lift zak je af, de mijn in. Beneden stap je in de trein en op die manier verken je de mijn.

Trentemoult

Het voormalige vissersdorpje Trentemoult bereik je vanuit de stad met de veerboot. Het dorpje trekt veel kunstenaars en hipsters aan. Dwaal hier door de straatjes met gekleurde huizen.

Grand Parc du Puy du Fou

Buiten Nantes ligt een enorm themapark, het gave Puy du Fou. Het thema van dit park is geschiedenis en dat komt overal in terug, zelfs tijdens de lunch. Er zijn optredens, je wandelt door een dorp uit de achttiende eeuw, je komt zwaardgevechten tegen en meer.

Puy du Fou
Puy du Fou

Overnachten in Nantes met kinderen

Als je denkt over een vakantie naar Nantes of omgeving dan zoek je waarschijnlijk ook een kindvriendelijk verblijf. Wij delen onze tips.

Het Novotel Nantes Centre Cité Des Congrès is met 4 sterren een wat luxere optie. In de lounge zijn spelletjes voor de kinderen.

Zoek je een mooie camping met watervermaak? Dan raden wij camping Domaine de Léveno van Vacanceselect aan. Deze camping ligt op slechts 5 kilometer van het strand La Baule. Met glijbanen, waterspeeltuin en een golfslagbad.

Daarnaast ligt Camping Les Écureuils en op loopafstand van het strand, en dichtbij Nantes en er is een mooi waterpark. Alle facetten voor een gezinsvakantie!

Camping Les Écureuils

Terugblik Nantes met kinderen

Wat een mooie stad en omgeving is het! Bretagne bezoeken tijdens een familievakantie Frankrijk is zeker een goed idee! We raden een stedentrip Nantes, of een gezinsvakantie Nantes, daarom zeker aan. Het is natuurlijk aan te raden om ook wat meer van de Bretagne te ontdekken. Vakantie met kinderen is niet altijd gemakkelijk. De dagindeling wordt voor een groot stuk bepaald door de kleintjes, en wij hebben dus vooral hun ritme gevolgd. Desalniettemin hebben we een erg mooie vakantie gehad en enorm veel van de streek rond Nantes kunnen zien.

Lees ook:

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

SERVIË met kinderen | 17x Regio’s en Uitjes!

Servië heeft heel veel natuurschoon en de mensen zijn erg gastvrij. Daarom is het...

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Categorieën