Verre bestemmingen in de zomervakantie met kind – 7x Tips

Bezig met het oriƫnteren op kindvriendelijke verre bestemmingen in de zomervakantie? Ik deel een aantal bestemmingen voor de maanden juni, juli en augustus buiten Europa. Natuurlijk zijn er nog veel meer goede bestemmingen in deze periode, dus geef jouw favoriete bestemmingen vooral aan in de reacties.

Grootste nadeel aan reizen tijdens de zomervakantie is dat het vaak een stuk duurder is, dit zijn dan bestemmingen met de auto. Goedkope vliegtickets vind je niet zomaar en accommodaties zijn duurder. Voordeel is wel dat je niet tussen de Nederlanders zit op een strand in Italiƫ of Frankrijk.

Leuke verre bestemmingen in de zomervakantie

Costa Rica

Een verre reis naar Costa Rica met kinderen is fantastisch! De maanden juli en augustus vallen wel in het regenseizoen, maar het voordeel is ook dat het niet te warm is. En daarnaast vallen de meeste buiten ‘s avonds en ‘s nachts. Costa Rica is groen, met regenwouden en een vulkaan en er zijn prachtige stranden!

Omdat het land niet zo groot is (ongeveer 1,2x zo groot als Nederland) kan je tijdens een rondreis veel ervan ontdekken. Als je zoekt naar een afwisselende reisbestemming dan zit je goed in dit Midden-Amerikaanse land. Het land is fantastisch voor de actieve reiziger die van natuur houdt, maar ook de strandliefhebber zit hier goed.

verre reis zomervakantie

Er zijn tal van prachtige stranden en Nationale Parken. Een van de mooiste is het Nationaal Park Corcovado met ruim 400 soorten vogels, amfibieĆ«n en zoogdieren. Je kan er onder andere poema’s, tapirs en miereneters zien. Het park kan je alleen betreden als je een vergunning hebt en onder begeleiding van een gids. En het Nationaal Park Arenal staat bekend om de vulkaan, regenwouden en watervallen. Hier kan je veel avontuurlijke activiteiten ondernemen, maar je kan bijvoorbeeld ook gaan paardrijden.

De organisatie Local Travel Hero heeft een 18-daagse voorbeeldreis door Costa Rica op de website staan. Deze reis wordt op jullie wensen aangepast! Het is een afwisselende, relaxte route langs de indrukwekkende natuurparken, met verantwoord avontuur voor jong en oud en daarna als gezin bijkomen in een heetwaterbron of aan het palmenstrand. 

Verre bestemmingen in de zomervakantie
Sri Lanka

Sri Lanka

Toen ik mijn bloggers vroeg naar leuke bestemmingen voor een vakantie in de zomermaanden, werd Sri Lanka direct genoemd. In juli en augustus is de meeste regen van de zuidwest moesson voorbij. Dus juist in onze zomermaanden kan je er prima rondreizen.

Deze bestemming in Aziƫ biedt zoveel voor een familiereis. Strand, tempels, bergen en tuktuks en dat allemaal op ƩƩn eiland. Ideaal is het daarom dat je nooit lang hoeft te reizen naar je volgende bestemming op je rondreis, en dat je toch erg veel verschillende dingen ziet. Daarnaast is de bevolking zeer kindvriendelijk.

Bekijk bijvoorbeeld deze 21-daagse Familiereis door Sri Lanka en de Malediven. Je reist per minivan en wordt begeleid door een Engelssprekende gids. Je gaat onder meer naar een olifantenweeshuis, theeplantages en wereldberoemde grottempels. De laatste dagen breng je door op de prachtige Malediven.

  • Safari in Yala National Park
  • Rit per boemeltrein
  • Snorkelen met walvishaaien
  • Tocht per watervliegtuig
  • Wandelen door de theeplantages
Florida met baby
Florida met baby

Kaapverdiƫ

In bijna ieder overzicht van leuke bestemmingen buiten Europa plaats ik Kaapverdiƫ. Maar ik vind ook dat dit land meer bekendheid verdient! Het is een eilandengroep voor de kust van Afrika, op een uur of zeven vliegen. Er is amper tijdsverschil, in het binnenland van ƩƩn eiland komt malaria voor (verder zit je overal goed) en het hele jaar door is de temperatuur stabiel! Onder de verre bestemmingen in de zomervakantie is deze eilandengroep nog niet zo bekend, hoef je niet zover te vliegen en heb je geen last van een jetlag!

Zelfs met een baby is Kaapverdiƫ leuk. Kaapverdiƫ is daarnaast geschikt voor zonaanbidders, wandelliefhebbers, surfers en eilandhoppers. Lees het verslag van onze vakantie op Kaapverdiƫ met kinderen.

Boek een zonvakantie met kinderen, bijvoorbeeld naar resort RIU PALACE BOAVISTA. Dit is een kindvriendelijk en luxe All Inclusive hotel op het zonnige eiland Boa Vista, aan het brede strand van Praia de Salines. Er is een ruime keuze uit restaurants en er zijn drie zwembaden. Voor de kinderen is er:

  • Kinderdisco
  • Speeltuin
  • RiuLand (4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar)
  • Animatie
RIU PALACE BOAVISTA

West-Amerika

En ook West-Amerika kan je in juli en augustus bezoeken en daarom zetten we deze optie in het overzicht van verre bestemmingen in de zomervakantie. Het weer is heerlijk. Nadeel is wel dat er veel toeristen rondrijden. Gelukkig is West-Amerika groot en kan je uit heel veel bezienswaardigheden, steden en parken kiezen. Aangezien West-Amerika zo groot is, is het ook direct weer van belang dat je keuzes maakt.

Blogger Petra was in april met haar gezin in het westen van Amerika. Ze reden rond met een camper en hebben echt genoten van dit deel van de Verenigde Staten. Hun route ging langs San Francisco, Los Angeles, de Grand Canyon, Las Vegas, Yosemite NP en Calaveras Big Trees State Park. Lees het verslag van hun rondreis door Amerika.

Een Familiereis West-Amerika boeken kan via Travelnauts. De reis wordt geheel op maat gemaakt. Tijdens het samenstellen van de reis heb je persoonlijk contact.

  • Fietsen over de Golden Gate brug
  • Op filmsterren avontuur in Hollywood
  • Overnacht in een hotel met achtbaan in Las Vegas
  • Ga steppen langs de stranden in LA
  • Lekker zwemmen bij de hotels
verre reis zomervakantie

Aruba, Curacao en Bonaire

Aruba, Bonaire en Curacao liggen net buiten het orkaangebied (als het goed is) en kunnen daarom ook in de zomermaanden bezocht worden! De eilanden liggen naast elkaar, en kan je dus tijdens de zomervakantie allemaal bezoeken (als je dat wilt). Wij zijn fan van de eilanden en raden deze daarom aan als leuke verre bestemmingen in de zomervakantie.

Toch zijn de eilanden totaal anders. Aruba is het meest Amerikaans, en hier staat het nachtleven goed bekend. Lees over wat je doet op Aruba met kinderen. En Bonaire is het kleinste eiland. Ons werd aangeraden om hier bijvoorbeeld een dag of 2/3 heen te gaan. Langer blijf je als je gek bent op windsurfen, watersport of duiken. Of je houdt van het strandleven en tropische dagen zonder massa’s toeristen.

Wij waren drie weken op Curacao met kinderen en dit was te gek! Ik houd echt van Curacao. Het eiland is dan misschien niet al te groot, er is meer dan genoeg te doen. In de drie weken dat wij er waren, hebben we lang niet alles gedaan. Zo is er veel mooie natuur op Curacao, de stranden zijn heerlijk en ook zijn er veel kindvriendelijke restaurants.

Verblijven op Aruba? RIU PALACE ARUBA is een 5-sterrenhotel en het biedt Ultra All Inclusive! Daarnaast ligt het direct aan het Palm Beach strand. Er is een kinderbad, speeltuin en overdag is er voor de kinderen vermaak.

  • Speeltuin
  • Animatie (leeftijd van 4-12 jaar)
  • 3 zwembaden

Argentiniƫ

In onze zomermaanden is het in Argentiniƫ winter. Daarom is het er een stuk koeler dan het er kan zijn, maar tegelijkertijd is het rustiger en het is ook niet al te koud. Zeker het noorden van Argentiniƫ kan je dan goed bezoeken. Daarom staat dit land in het overzicht van verre bestemmingen in de zomervakantie.

“Tijdens onze roadtrip in het noorden zaten we telkens klaar met de camera want om de zoveel tijd hadden we zoā€™n mooie en verschillende uitzichten.” Dit werd gezegd door een moeder die op rondreis ging door ArgentiniĆ« met kind. Ook het noorden van Chili kan je dan goed bezoeken.

Kies bijvoorbeeld voor de rondreis Bruisend Buenos Aires, watervallen en het Andesgebergte. Dit is een 18-daagse reis voor gezinnen en gaat langs alle hoogtepunten van het noordwesten van ArgentiniĆ«. Het reistempo is aangepast aan de wensen van jouw gezin. Tijdens het verblijf in Puerto IguazĆŗ zijn jullie midden in een regenwoud, een geweldige ervaring.

  • Bruisend Buenos Aires
  • De watervallen van Iguazu
  • Wijnboerderijen
  • Zoutvlaktes
  • Wandelen door de Andes

Thailand

In juli en augustus regent het in Thailand en de meeste kans op zon heb je op de eilanden Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Thailand is groot en er is veel te zien. Wij waren op Koh Phangan en dat eiland is zo leuk voor gezinnen. Laat je niet afschrikken door de Full Moon party, buiten deze periode kan je prima op dit eiland zijn met kinderen. Lees wat er te doen is op Koh Samui en Koh Phangan met kinderen.

Ook naar Thailand als bestemming voor een verre bestemmingen in de zomervakantie? Je kan een rondreis maken of je boekt een pakketreis met vlucht en hotel!

Bangkok, olifanten en strand in Thailand is een 16-daagse familiereis, waarbij je met je gezin op reis gaat. Je reis start in Bangkok en eindigt op het eiland Koh Samui.

  • Fietsen in Bangkok
  • Drijvende markt
  • Zwemmen bij watervallen
  • Wandeltochten in het regenwoud
  • Witte zandstranden
  • Snorkelen

Australiƫ

Helemaal aan de andere kant van de wereld! Heb je voldoende geld (want de vliegreis is kostbaar en het land is niet goedkoop), dan is een rondreis AustraliĆ« met het gezin natuurlijk waanzinnig tijdens onze zomermaanden. Je hebt dan genoeg tijd om een stuk van het land te verkennen.

In het zuiden van Australiƫ, in Sydney onder andere, is het in juli en augustus best koud. In het noorden is het heerlijk warm en in Queensland zijn de temperaturen heel aangenaam. Absoluut een topper onder de verre bestemmingen in de zomervakantie.

Er is de 28-daagse Familiereis per camper langs de oostkust van Australiƫ. Ontdek Oost-Australiƫ per camper! Je deelt zelf de route en tijd in en bent enorm flexibel.

  • Voor alle leeftijden
  • Fietsen in bruisend Sydney
  • Ontdek de onderwaterwereld bij Great Barrier Reef
  • Zwemmen, surfen en zonnen in Noosa
  • Kamperen in de natuur

Meer inspiratie nodig?
Overzicht van kindvriendelijke verre bestemmingen
Verre reis zonder tijdsverschil

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn