Verre reis met peuter of kleuter | 7x leukste bestemmingen

Wij waren al op een aantal verre reizen met peuters. Op Curacao, in Thailand en op KaapverdiĆ« was er steeds een peuter mee. Ook al is het soms vermoeiend (“Nee nee nee” hoor je ook op reis) en weigeren ze soms twee meter zelf te lopen, het is ook ontzettend leuk. Wij genieten er volop van en ik deelde mijn redenen voor het reizen met kinderen daarom. Waar je heen gaat? Ik deel bestemmingen voor een verre reis met peuter. 

Ondanks soms lange en zware reisdagen zou ik niet zonder verre reizen met kids willen. Ik vind de ervaringen die we opdoen zo uniek, dat ik die lange vliegreis er zeker voor over heb. Het mooiste daarvan is dat ik stress heb van het vliegen met kinderen, mijn kinderen genieten er juist van. Ze vinden het heel leuk om in een vliegtuig te zitten en verheugen zich op de bestemming die we gaan ontdekken.

Het grote voordeel van reizen met jonge kids is dat je niet gebonden bent aan schoolvakanties. Een langere reis in onze wintermaanden naar bijvoorbeeld Argentiniƫ of Nieuw-Zeeland is dan nog goed te doen. Dat is wel anders dan wanneer je gaat reizen met kids van 12 of ouder.

Verre reis met peuter | Zo houd je het leuk

Een leuke vliegvakantie met peuter begint met een kindvriendelijke bestemming. Zorg daarnaast ook voor een kindvriendelijke accommodatie: dat scheelt je zoveel energie (en frustratie). Als je kind in of bij de accommodatie lekker kan spelen of zelfs vermaakt wordt, kom je ook aan je rust toe. Wij hadden eens een huis geboekt waar geen speelgoed was voor kinderen en ook geen speeltuintje. Hierdoor moesten we continue op pad met onze baby en peuter, niet ideaal!

Mijn ideaal is een plek met een strand, speeltuin en restaurants of strandtent. En dan ook nog eens weinig toeristisch. Maar ook in een kindvriendelijk hostel kom je erg ver: zolang er maar speelgoed is en een ruimte buiten de accommodatie waar je kind lekker kan rennen.

Zorg daarnaast voor voldoende eten: peuters hebben vaak honger. Ik ga vaak in de ochtend langs een supermarkt of markt en sla dan crackers en fruit in. Ook heb ik altijd water bij me.

Verre reis met peuter – Zuidelijk halfrond

Argentiniƫ

Argentiniƫ staat heel erg hoog op mijn lijst met bestemmingen waar ik heen wil. Onlangs deelde een gezin hun verslag van een rondreis Argentiniƫ met peuter. Het is een groot land, veel variatie in de landschappen en je kan er gemakkelijk rondreizen was wat zij aangeven als voornaamste redenen om dit land te ontdekken.

  • Travelnauts is gespecialiseerd in het samenstellen van reizen voor gezinnen met kinderen. Op de website staat een 18-daagse voorbeeldreis naar ArgentiniĆ« of kies voor de 20-daagse reis, inclusief PatagoniĆ«. De eerste dagen van de reis is het heerlijk bijkomen in het sfeervolle Buenos Aires en daarna gaat de reis verder naar het zuiden. Jullie bezoeken het schiereiland Valdes en maken wandelingen naar gletsjers, indrukwekkende toppen, bergmeren in El Chalten en El Calafate. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het natuurgebied Torres del Paine.
verre reis met peuter
Argentiniƫ

Australiƫ en Nieuw-Zeeland

Helemaal aan de andere kant van de wereld liggen de fantastische landen Australiƫ en Nieuw-Zeeland. Australiƫ biedt een mix van grote steden, relaxte surfplekken en adembenemende natuur. Nieuw-Zeeland is vooral een enorme aanrader als je gek bent op natuur en wandelen. De afstanden zijn in Nieuw-Zeeland, vergeleken met Australiƫ, wat minder groot.

Ga bijvoorbeeld op een 28-daagse familiereis per camper langs de oostkust van AustraliĆ«! Je deelt zelf de route en tijd in, blijft gemakkelijk wat langer op een leuke plek en bent enorm flexibel. 

  • Vluchten Singapore Airlines vanuit Amsterdam
  • Verblijf in Sydney op basis van logies
  • Camperhuur Britz
  • Ontdek de onderwaterwereld bij Great Barrier Reef
  • Zwemmen, surfen en zonnen in Noosa
verre reis met peuter

Curacao

Curacao, ik ben gek op dit eiland en het is zeker geschikt voor een verre reis met peuter. We waren er met een dreumes en een peuter en het was heerlijk. Deze drie weken op het eiland vergeten we niet snel meer. Prachtige stranden om de hoek, vanaf je accommodatie kan je dagelijks het eiland over rijden en steeds weer nieuwe dingen ontdekken. Heerlijk!

Groot voordeel van het eiland is dat het niet zo groot is en dat er evengoed veel te doen is. Je zit dus niet eindeloos in de auto. Nadeel kan zijn dat het een wat minder avontuurlijke bestemming is dan een land als Costa Rica, dat veel meer afwisseling heeft.

Chogogo Dive & Beach Resort

Chogogo Dive & Beach Resort krijgt een 8 voor kindvriendelijkheid. Er zijn kamers voor maximaal 6 personen te boeken.

  • Uitstekende prijs-kwaliteit
  • Ruime appartementen en bungalows
  • Relax in de hangmat op je terras

Verre reis met peuter of kleuter – Meer bestemmingen

Florida

Wij waren in Florida met baby en ik weet zeker dat het een prachtige bestemming is voor een verre reis met peuter of juist een zonvakantie. Voordelen zijn dat het erg Westers is, de gezondheidszorg is goed op orde en je vindt gemakkelijk eten dat je kind ook lust. Nadeel is dat de afstanden erg groot zijn. Als je niet oppast ben je eindeloos aan het rijden. Ga je op een rondreis naar Amerika met peuter, zorg dan ook voor voldoende rustdagen tijdens de reis!

Kids Go Florida (15 dagen) is een rondreis van de organisatie AmerikaPlus. Deze rondreis gaat langs de vele attractieparken en zandstranden van Florida. Ook kom je in de natuur van de Everglades en ga je naar Fort Myers.

  • Beleef met de kinderen Ć©Ć©n van de vele pretparken van Orlando
  • Bezoek het beroemde Kennedy Space Center
  • Stranden van St. Petersburg met de omliggende eilanden

West-Amerika

Waar wij wel al in Florida waren met een baby, en New York met oudere kinderen, zijn wij helaas nog niet in West-Amerika geweest met het gezin. Wel zijn meerdere gastbloggers in dit deel van Amerika geweest met hun kinderen en allemaal waren zij enthousiast. Grootste nadeel is waarschijnlijk de kosten, zeker als je het vergelijkt met een reis naar bijvoorbeeld Thailand of Sri Lanka. Verder is het een bestemming met heel veel plussen.

Zo zijn er in het westen van Amerika een aantal gave steden, als Los Angeles, San Diego en San Francisco. Daarnaast zijn er veel grote natuurparken, pretparken en stranden. Het lijkt mij een fantastische bestemming voor een rondreis met gezin.

Amerikaplus biedt de rondreis Kids Go West (23 dagen) aan. De meest populaire nationale parken van West Amerika worden gecombineerd met de leukste steden. Vanwege het rustige tempo, heb je ruim de tijd om alle hoogtepunten van de Verenigde Staten te zien. Bovendien zijn bijna alle geselecteerde hotels voorzien van een zwembad.

Mexico

Een andere mooie bestemming voor een verre reis met peuter of kleuter is Mexico! Net als bij veel andere bestemmingen is het bij Mexico verstandig om vooraf vast te stellen wat je wilt zien in het land. Mexico is erg groot en het lukt je niet om in een aantal weken ‘alles’ te zien.

Het populaire Cancun is als een postkaartland. Je vindt er alles wat je nodig hebt om uit te rusten en echt te genieten: sneeuwwit strand, helblauw water en zon. Veel zon. Naast luieren heb je in Cancun de mogelijkheid om prachtige dingen te bezoeken. Zo kan je naar ChichƩn Itza, een Cenote, Tulum, Playa del Carmen en misschien nog het leukste voor de kinderen: Xcaret.

  • Ga snorkelen met zeeschildpadden
  • Bezoek de ruĆÆnes van Coba
  • Ontdek de roze meren van Las Coloradas
  • Tussen juni en september kan je zwemmen met walvishaaien

Naar Mexico met kinderen? Bij Travelnauts stellen ze de reis op maat samen voor gezinnen. Dit is een individuele familiereis. Op de website staan twee voorbeeldreizen, een van 15 dagen en een van drie weken. Zij geven hierbij aan dat ze deze reizen aanraden voor kinderen vanaf 4 jaar.

Costa Rica

Een van de bestemmingen waar ik graag eens naartoe wil reizen is het groene Costa Rica. Dit land is ontzettend veelzijdig en is vooral een aanrader voor gezinnen die zoeken naar een actieve reis met groen, activiteiten en mooie zandstranden. Een gezinsreis Costa Rica is afwisselend, avontuurlijk en mooi. Het is een van de veiligste landen in Midden-Amerika. Daarnaast is het een heel relaxte vakantiebestemming voor gezinnen.

Puerto Viejo De Talamanca is een tropische bestemming aan de CaraĆÆbische kust, en het ligt in de provincie LimĆ³n. Deze plek wordt ook wel gezien als een van de mooiste dorpen van Costa Rica! Je treft hier veel surfers, ook voor gezinnen is het een prettige plek. Hier kom je voornamelijk voor de mooie stranden, om te leren surfen of om het Nationaal Park Cahuita te bezoeken.

La Fortuna ligt in de provincie Alajuela met de slapende vulkaan. Het is een hele mooie en diverse regio, met oude lava velden, bubbelende warm waterbronnen en een groot meer. En altijd zie je de enorme Arenal vulkaan. In dit gebied zijn kan je bijvoorbeeld gaan raften, zwemmen, paardrijden, naar een waterval wandelen of een hotspring bezoeken.

Organisatie Local Hero Travel werkt samen met een Local Hero, dit is een reisexpert in Costa Rica! Hiermee heb je contact als je een reisvoorstel aanvraagt en als je door het land reist. Er staat een 18-daagse voorbeeldreis door Costa Rica op de website. Deze reis wordt op jullie wensen aangepast!

Kaapverdiƫ

Op Kaapverdiƫ waren we met een peuter en een baby. Het leuke aan deze eilandengroep is dat het redelijk dichtbij is (een uur of 7 vliegen) en je bent toch in een hele andere omgeving. Daarnaast kan je de diverse eilanden, die allemaal een eigen karakter hebben, ontdekken. Ook heb je geen inentingen nodig en het is een heel veilig land.

Voor Kaapverdiƫ kan je kiezen om te gaan eilandhoppen, of kies net als wij voor een pakketreis met peuters.

Het resort RIU TOUAREG ligt op het eiland Boa Vista en hier heb je 24 uur per dag RIU-service, dit is een reis naar KaapverdiĆ« met TUI. Het kindvriendelijke resort is all-inclusive en ligt direct aan een breed zandstrand. Voor de kinderen:

  • 5 zwembaden
  • 2 kinderbaden
  • Kinderdisco
  • Speeltuin
  • RiuLand (4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar)
  • Animatie
  • Activiteiten voor de kinderen
RIU TOUAREG

Zuid-Afrika

Een andere veelzijdige bestemming voor een verre reis met kleuter is het veelzijdige Zuid-Afrika. Na een vlucht van zo’n 12 uur land je aan de andere kant van de wereld en dat met amper tijdverschil. Het is een totaal ander land dan Nederland en BelgiĆ« en toch kan je veel woorden (voornamelijk in het zuidelijk deel van het land) gewoon begrijpen omdat je Nederlands spreekt. Voor mij is dit een van mijn favoriete vakantielanden, vanwege de diversiteit aan natuur, steden, cultuur en stranden. Er is alleen in onze wintertijd een uur tijdsverschil, wat voor het reizen met kinderen wel zo prettig is.

Je kan bijvoorbeeld Kaapstad en de Garden Route combineren. Dit is een 300 kilometer lange kustroute in het zuidelijk deel van het land. Deze ligt tussen Storm Rivier en Mosselbaai, maar meestal rijden mensen de langere route vanaf Kaapstad tot en met Addo. De uitzichten onderweg zijn prachtig, je komt langs kustgebieden, natuurparken, steden en leuke stadjes. Het is alles in Ć©Ć©n tijdens deze autoreis.

Het Krugerpark ligt noordelijker en is een van de bekendste parken van Zuid-Afrika. Een blogger van Reistipsmetkids schreef haar ervaringen met een safari in het artikel Krugerpark met kinderen. Het Krugerpark is het grootste nationale park van Zuid-Afrika, ongeveer zo groot als BelgiĆ«. Het is zeer populair onder toeristen omdat het Ć©Ć©n van de mooiste safariparken van de wereld is.

Kaapstad, de Tuinroute en The Big Five is een 21-daagse reis door het zuidelijk deel van Zuid-Afrika. Diverse prachtige natuurgebieden worden afgewisseld met kindvriendelijke safariā€™s, een uitgebreide introductie van het Afrikaanse dierenrijk, malariavrije wildparken, pittoreske wijnstadjes en witte zandstranden.

  • Fietsen door het kleurrijke Bo-Kaap
  • Walvissen spotten vanaf de kust in Hermanus
  • Op echte safari tussen de wilde dieren
  • Naar de struisvogelboerderijen van Oudtshoorn
  • Zweven door de boomtoppen

Mauritius – Tropische verre reis met kleuter

Een andere mooie bestemming voor familiereizen met peuters en kleuters is Mauritius. Op dit tropische eiland zijn er parelwitte stranden met palmbomen aan een helderblauwe zee. Daarnaast zijn er in het binnenland groene heuvels, velden vol suikerriet en enorme bomen. Verwacht op deze bestemming geen grote pretparken of wereldsteden, je gaat hierheen voor een mix van strand, cultuur en natuur.

Vanwege de strategische ligging op weg naar Aziƫ is het eiland in het verleden door veel Europese schepen aangedaan. Nederlanders, Fransen en Engelsen hebben er allemaal hun sporen nagelaten. Daarnaast heeft de huidige bevolking roots in Afrika, India en China. Je ziet het allemaal terug in de koloniale landhuizen, de vele Hindu tempels en de Creoolse eetkraampjes.

Op een rondreis door Mauritius met gezin? De onbekende plekjes van Mauritius is een 14-daagse, individuele gezinsreis! De reis eindigt aan een van de mooie strandresorts van Mauritius waar je heerlijk kunt relaxen. Omdat de afstanden niet groot zijn en het reistempo laag is, is deze reis geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

  • Bezoek een bijzonder kleurrijk natuurfenomeen
  • Leer surfen
  • Kajakkend op zoek naar watervallen
ZILWA ATTITUDE

Verre reis met peuter of kleuter – AziĆ«

Thailand

Een geliefde tip voor een verre reis met peuter of kleuter is Thailand, het land waar wij waren met een peuter en kleuter. Wij vonden Thailand fijn vanwege het heerlijke eten, de leuke eilanden, stranden, veel cultuur en ook natuur. Je kan de rondreis zo rustig of juist actief maken als je wilt.

Bangkok is zo’n gave stad, ook met kleine kinderen! De eerste ochtend moesten we wennen aan de hitte, het geluid en eigenlijk alle indrukken. Ondanks de jetlag trok de stad ons wel gelijk. Vanwege de drukte zijn er reizigers die Bangkok maar niets vinden.

Daarnaast bezochten we een aantal Thaise eilanden en de kustplaats Khanom. We hebben dus vooral veel van het zuiden van Thailand gezien, met verschillende eilanden. Ik ben gek op stranden, water, watersporten en wandelen en de kinderen ook! Als we nog eens naar Thailand gaan dan zou ik gewoon nog meer eilandhoppen. Wil je veel cultuur, ga dan (ook) naar het noorden van het land.

Familiereizen Thailand

Stel zelf je rondreis samen of kies de 16-daagse reis Bangkok, olifanten en strand. Tijdens deze reis beginnen julllie in Bangkok en daarna reizen jullie naar de beroemde ā€˜Bridge on the River Kwaiā€™ en overnachten midden in de jungle! Daarna gaat de reis verder per nachttrein naar het zuiden. In Elephant Hills verblijf je in de jungle. Op Koh Samui ben je in een paradijs met heerlijke zandstranden en typische Thaise gerechten.

Maleisiƫ

Naast Thailand is ook MaleisiĆ« leuk voor een verre reis met kleuter! Deze bestemming is direct bereikbaar na een vlucht van ongeveer 12 uur. Ideaal is dat deze bestemming een van de makkelijkste landen in zuidoost AziĆ« is voor een familiereis met kinderen. Dit is een aangenaam en schoon land. Het wegennet is goed, dus je kan goed zelf rondrijden en ook is het openbaar vervoer prima. Daarnaast is er prachtige natuur en dat kan je combineren met chillen op prachtige, tropische stranden.

Start de rondreis met een aantal dagen Kuala Lumpur, een stad met wolkenkrabbers en historische bezienswaardigheden. Een aanrader om naartoe te gaan met de kids is het KLCC Park. Hier is een grote speeltuin en er is een publieke pierenbad dat ontzettend groot (en ondiep) is. Ga ook naar de jungle van Taman Negara. In de jungle leven ontzettend veel dieren en je kan onder andere de ijsvogels, apen, varanen en waterbuffels zien.

De Perhentian islands zijn echt favoriet voor het afsluiten van een familiereis door Maleisiƫ. Een van de redenen hiervoor is natuurlijk dat dit echte tropische eilanden zijn en het zijn wellicht de mooiste van het land!

Bali voor een verre reis met peuter of kleuter

Het eiland Bali is waar diverse lezers van mijn blog waren met hun kinderen. Vergeleken Thailand is het ontzettend klein. Hierdoor ben je niet zoveel aan het reizen. Ik raad wel aan om in diverse plaatsen een accommodatie te boeken. Wij waren zeven jaar terug op het eiland en vonden het erg leuk om in een aantal plaatsen een aantal dagen/weken te verblijven.

Local Hero Travel biedt individuele gezinsreis op maat. Op de website staat een voorbeeldreis langs Sanur ā€“ Pemuteran ā€“ Lovina ā€“ Ubud ā€“ Candi Dasa ā€“ Gili Trawangan (of Nusa Lembongan) ā€“ Sanur. Deze reis wordt samen met een lokale hero op jullie wensen afgestemd. De local hero is Evi en zij woont in IndonesiĆ«. In twee weken krijg je een complete indruk van de paleizen, tempels, markten en eetstalletjes van dit culturele eiland, snorkelt bij dolfijnen in Noord-Bali en fietst tussen de rijstvelden rondom Ubud.

Verre reis met peuter – Wat neem je mee?

Wat neem je mee op een verre reis met jonge kinderen? Heel veel, veel tips staan in het artikel over wat meenemen op reis. Dit zijn een aantal extra tips:

  • Speelgoed: neem in de handbagage wat speelgoed en een knuffel mee.
  • Boekjes en kleurtjes.
  • Reisapotheek: neem voldoende medicatie mee en pleisters. Denk aan oordruppels, ORS, diarreeremmers en paracetamol. Via bijvoorbeeld bol.com zijn verbandtrommels voor op reis te koop.
  • Handwasmiddel
  • Een aantal zwemluiers
  • iPad / tablet
  • Reisdocumenten
  • Verzekeringspapieren
  • Reisstekker
  • Powerbank
  • Reisbedje
  • Muggennet

Verre reis met peuter of dreumes – tips

Alle ouders die op een verre reis met een jong kind zijn gegaan roepen het: neem je draagzak mee. In heel wat landen is een kinderwagen vooral heel onhandig. Of er zijn geen stoepen, of je gaat veel de natuur in: in veel situaties is een draagzak ideaal.

Kindvriendelijk overnachten

Met een baby die nog niet kruipt is het te doen: boek een heerlijke, luxe hotelkamer. Met een dreumes werden wij daar niet zo gelukkig van. Die vieze handjes zitten overal aan en je bent continue aan het hopen dat de spullen heel blijven. Wij kozen er daarom vrij snel voor om een kindvriendelijke accommodatie op te zoeken. Zo Ć©Ć©n waar het kinderbedje al klaar staat, er eventueel traphekjes zijn en in het ideale geval is er een speeltuintje vlakbij.

In Thailand merkten we dat het het beste is als er ook een bar of restaurant is op het terrein. Heel wat avonden zaten we op ons balkonnetje, met de bar op loopafstand leek het alsof we toch onder de mensen waren. Op zo’n manier is een verre reis met dreumes ook nog eens gezellig in de avonduren.

Speelgoed tijdens een verre reis met peuter

Voor ons is het onmisbaar: speelgoed mee. Wij vinden het handig om een klein rugzakje te vullen met wat speelgoed. Mijn jongste was en is echt gek op kaarten. Bijvoorbeeld een kwartetspel, daar kan hij zich uren mee vermaken. Of in een broodtrommeltje wat kleine auto’s en duplo. Met een dreumes weet ik niet of ik direct voor een tablet zou kiezen om mee te nemen. Het is alleen wel ontzettend handig voor de zwaardere momenten als lange reisdagen waarop je urenlang stil moet zitten.

Rustig tempo en wissel de activiteiten af

In de tijd dat we zonder kinderen op reis gingen konden we urenlang wandelen of juist uren in een cafƩ zitten met een boek. Tijdens een verre reis met dreumes wil je natuurlijk heel wat zien. Alleen je dreumes heeft er soms genoeg van. Wij merken dat het werkt als we een rustig tempo aanhouden, met voldoende rustmomenten.

Waar onze kinderen heel blij van worden is als we een auto huren. In de auto kunnen ze dan bijkomen. Daarnaast, vanaf dat ze 1, 5 jaar waren, wisselen we activiteiten af. In de ochtend doen we iets dat wij heel leuk vinden en wat ook te doen is met een klein kind, in de middag kiezen we een activiteit uit voor de kids. Of we blijven bij het huisje als daar genoeg te doen is voor de kinderen.

En vooral: geniet tijdens die verre reis met dreumes! Je gaat dit je zo lang nog herinneren, het is zo bijzonder om met een kleintje zo’n avontuur mee te maken.

Wat is jouw favoriete land voor een verre reis met peuter? Lees ook de tips voor een verre reis zonder tijdsverschil!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn