Herfstvakantie met kinderen 2024 | 25x Bestemmingen

De zomervakantie is net achter de rug en dan komt de herfstvakantie er (gelukkig) alweer aan. Wil je nog even van de zon genieten of er gewoon even een aantal dagen of een week tussenuit? Hier lees je een aantal tips voor leuke bestemmingen tijdens de herfstvakantie met kinderen. Of je nu een weekendje weg wilt of een weekje weg in de herfstvakantie, er staan tips bij voor jou!

Na de meivakantie is de herfstvakantie misschien wel mijn favoriete vakantieperiode. Het is niet meer zo warm als in de zomermaanden, maar de winter is gelukkig nog niet begonnen. De prijzen van verblijven liggen vaak wat lager dan in de zomer Ć©n het is wat minder druk in steden en op vakantieparken.

Waar gaan we naartoe tijdens de herfstvakantie is daarom een van mijn favoriete onderwerpen als de zomervakantie achter de rug is. Je leest hier daarom allerlei tips voor een weekend of weekje weg tijdens de herfstvakantie, van een vakantie op een vakantiepark in eigen land tot een aantal tips voor een verre stedentrip!

Waarheen tijdens de herfstvakantie met kinderen

Nederland – weekje weg tijdens de herfstvakantie met kinderen

Als kind was ik tijdens de herfstvakantie vaak in Nederland: we gingen bijvoorbeeld naar een Waddeneiland. Ook in Nederland zijn er leuke steden voor een stedentrip Nederland met kind. Daarnaast gaan veel gezinnen graag naar een bungalowpark.

Wat ik vaak doe is op zoek gaan naar de aanbiedingen voor bungalowparken, bijvoorbeeld bij Landal, op de site van Roompot en ook bij Center Parcs. Het is fijn om er even uit te zijn tijdens de herfstvakantie met kinderen en dan maakt het me niet altijd evenveel uit waar we precies heengaan. Zolang er maar leuke kinderactiviteiten of mooie natuurgebieden in de omgeving zijn.

IdeeĆ«n voor regio’s zijn:

  1. De Veluwe, voor mooie boswandelingen in de herfst
  2. Utrechtse Heuvelrug, ook een prachtige regio met natuur en veel leuke uitjes
  3. Zuid-Limburg, waarbij het lijkt alsof je in het buitenland zit! Wij zitten deze herfstvakantie weer in Zuid-Limburg en daar heb ik heel veel zin in.
  4. Drenthe, de fiets- en wandelprovincie met allerlei speelparken en klimbossen.
  5. Ga naar Friesland, met de vele meren.
  6. Of kies voor het mooie Zeeland, genieten aan de kust.

Bungalowparken met dierenpark of pretpark in Nederland

Aanraders voor verblijven in een van de bijzondere bungalowparken tijdens de herfstvakantie met kinderen:

1. Verblijf bijvoorbeeld in een van de vakantiehuizen of vakantietenten bij Beekse Bergen. Tijdens je verblijf heb je gratis en onbeperkt toegang tot diverse dagattracties, waaronder het Safaripark en Speelland, maar ook tot andere dierentuin als ZooParc Overloon en Dierenrijk Nuenen. Heel bijzonder overnachten kan op het Safaripark, met uitzicht op de dieren.

2. Sprookjesachtig overnachten kan ook bij de Efteling. Je verblijft in een van de vakantieparken of in het hotel. Tijdens je verblijf heb je onbeperkt toegang tot het attractiepark!

3. Een van de mooiste vakantieparken van Nederland vind je in Drenthe: het Hof van Saksen. Met een waanzinnig zwemparadijs en voldoende ander vermaak. Dit vakantiepark is leuk voor jong en oud, zowel voor dreumes en peuter als voor tieners zijn er activiteiten. Daarnaast is Drenthe natuurlijk een prachtige provincie met de bossen en meerdere nationale parken. Zeker in de herfstvakantie kan je hier genieten van alle kleuren.

Belgiƫ tijdens de herfstvakantie

Als je in Belgiƫ op vakantie gaat, dan zijn er heel wat mooie gebieden om heen te gaan. Zo zijn wij fan van een vakantie in Belgisch Limburg, een provincie met veel vakantieparken, kinderactiviteiten en natuurgebieden. Wij waren hier een paar dagen in Houthalen-Helchteren en ook bezochten wij de Voerstreek. Andere gebieden in Belgiƫ die zeker de moeite waard zijn, zijn de Ardennen en de Belgische kust. Of ga naar een stad als Antwerpen of Leuven.

Waar je verblijft in Belgiƫ?

1. Bungalowpark Center Parcs Erperheide ligt in Belgisch Limburg, dit park ligt bij de plaats Peer. Het subtropische zwembad Aqua Mundo is vernieuwd! Zo is er voor de kinderen het gloednieuwe Water Playhouse en daarnaast kan je tropische vissen zien in het vernieuwde Koraalbad. Daarnaast zijn er glijbanen en er is een wildwaterbaan. Ook leuk voor de kinderen is de indoor speelwereld BALUBA, de grote kinderboerderij en een speciale ponyvakantie is mogelijk op dit park.

vakantie kids
Cabo da Roca Lissabon

Herfstvakantie met kinderen | Buitenland

Lissabon / Portugal

De eerste tip voor een vakantie in het buitenland moet natuurlijk het land zijn waar wij net op vakantie zijn geweest. Wij verbleven een week in de omgeving van Lissabon met kinderen. Waarom jij naar Portugal wilt tijdens de herfstvakantie met kinderen? Het is nog een graad of 22/23 in Lissabon, het land is ontzettend mooi en relaxed.

‘s Avonds om 22.00 in een dorpje uiteten met je kids? Geen probleem, je bent echt niet de enige. Daarnaast vlieg je er in 2 uur heen en de prijzen zijn niet zo hoog. We presteerden het zelfs om buiten de deur te ontbijten voor ā‚¬ 6,90.

Wij zijn in Lissabon met kinderen geweest en ook bezochten we de Algarve. Allebei de regio’s zijn erg mooi. Lissabon kies je vanwege de cultuur, maar in de omgeving vind je ook een mooie kustlijn en veel natuur. Sla een bezoek aan Sintra, met de prachtige paleizen, zeker niet over! Ben je op zoek naar een strandvakantie, dan zou ik wel eerder kiezen voor de Algarve.

GOLDEN CLUB CABANAS heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een strandwandeling, pak je eerst de kleine veerpont voor de oversteek. Met onder andere:

  • 2 buitenbaden en Kinderbad
  • Binnenbad: verwarmd (15-10 t/m 30-04)
  • Speeltuin
herfstvakantie bestemmingen gezin
Palma de Mallorca

Mallorca – weekje weg tijdens de herfstvakantie

Er gaat geen blog over mooie vakantiebestemmingen voorbij zonder dat ik Mallorca noem. Wat een aanrader vind ik dit eiland! Met mijn zus en mijn peuter maakten wij er in Palma de Mallorca een stedentrip van. Maar het eiland heeft veel meer te bieden: stranden, natuur, bergen, mooie dorpen bijvoorbeeld. In oktober is het weer nog zeer aangenaam.

Wij waren er in december en toen liepen we overdag in een shirtje. Mallorca heeft heel veel leuke kinderactiviteiten. Omdat het een groot eiland is ben je na een week echt nog niet uitgekeken.

SPLASHWORLD Globales BouganvillaĀ heeft een groot waterpark bij het hotel. Verder zijn er familierestaurants, zwembaden en natuurlijk de waterglijbanen. Voor kinderen van 5 ā€“ 12 jaar is er een kinderclub en ook is er een speeltuin.

  • Fijne (familie)kamers
  • Splashfactor 9 voor uren fun
herfstvakantie met kinderen
Duisburg dierentuin

Duitsland met kinderen

In de zomer van 2017 ging ik met de kids naar twee steden in Duitsland. We begonnen met een bakfiets in Berlijn en een weekend later waren we in kindvriendelijk Duisburg. Sindsdien bezochten wij, en de andere bloggers, zoveel Duitse steden. En naar Duitsland gaan is zeker een aanrader voor een weekje weg tijdens de herfstvakantie met kinderen.

Stedentrip! Ga bijvoorbeeld naar Aken, Frankfurt, Keulen, Dusseldorf, Bremen en Bremerhaven. En keer op keer keren we terug met enthousiaste verhalen over de Duitse steden. Een stedentrip Duitsland lijkt mij een hele leuke manier om je herfstvakantie door te brengen met je gezin.

Natuur! Maar Duitsland heeft meer te bieden dan enkel de leuke steden. Zo zijn er veel mooie natuurgebieden. Onlangs waren wij een aantal dagen in de Eifel met kinderen: een prachtige regio met veel wandelmogelijkheden, Nationaal Park en kinderactiviteiten. Verblijf hier bijvoorbeeld bij het Dormio Resort Eifeler Tor in Heimbach, een luxe vakantiepark dat meermaals is uitgeroepen tot beste vakantiepark van Duitsland.

Iris was in het Sauerland, een bestemming die ook buiten de winter een aanrader is. Hoog op mijn verlanglijst staan het Harz gebergte en de SƤchsische Schweiz om te bezoeken.

Agia Pelagio Kreta
Kreta

Kreta

Mijn gastblogger komt net terug van een vakantie naar Kreta met haar gezin en ze was ontzettend enthousiast. In oktober is het nog ongeveer 23 graden, dus het is prima vertoeven voor een weekje weg tijdens de herfstvakantie. Het eiland is best groot, de stranden zijn mooi en de Grieken zijn gek op kinderen. En daarnaast, Greek salad eten tijdens de herfstvakantie. Op een Grieks terras. Andere mooie Griekse eilanden voor een kindervakantie in Griekenland zijn bijvoorbeeld Zakynthos en Corfu.

1. LYTTOS BEACH ligt aan Ć©Ć©n van de mooiste stranden aan de noordkust van Kreta, dat is het strand Analipsi. In dit 5 sterren hotel kan je All Inclusive genieten. Er zijn glijbanen, familiekamers, een speeltuin en miniclub.

  • Racen van de glijbanen
  • Direct aan prachtig zandstrand
  • Uitgebreide spa faciliteiten
  • Kamers voor het hele gezin
herfstvakantie met kinderen
Kaapverdiƫ

Denemarken

In het afgelopen jaar zijn een aantal bloggers van Reistipsmetkids.nl op vakantie naar Denemarken gegaan. Ze kwamen allemaal enthousiast terug: het is een land waar je prima terecht kan met de kinderen en er zijn veel leuke kinderactiviteiten. Ook in de herfstvakantie met kinderen kan je hier prima een weekje weg. Zo was blogger Eva in Zuid-Jutland met haar gezin, een gebied dat goed aan te rijden is.

1. Lalandia Billund is waarschijnlijk het gaafste vakantiepark van Denemarken met zwembad. Dit vakantiepark heeft een heel groot subtropisch zwemparadijs. Er is ook een indoor kinderspeelparadijs en LEGOLAND ligt op loopafstand!

Lalandia Billund

Italiƫ

Blogger Alyt ontdekte een tijd geleden dat de meivakantie ideaal is voor een vakantie naar Italiƫ met kinderen. Redenen hiervoor zijn dat het minder warm is dan tijdens de zomer, het is minder druk en de prijzen liggen lager. En deze redenen gelden natuurlijk ook in de herfst. In Italiƫ zijn er zoveel mooie gebieden om heen te gaan, daarom een aantal tips:

  • De prachtige regio Bolzano in het noorden van ItaliĆ«, met de vele bergen.
  • Amalfikust, altijd druk maar minder druk dan tijdens de zomer.
  • Toscane: zeker een bezoek waard.
  • Bezoek een van de mooie steden, bijvoorbeeld Rome, Milaan of Verona.
  • Of ga naar een van de meren, bijvoorbeeld het Gardameer of het Ledromeer.

De Camping Barco Reale wordt beoordeeld met een 9,0 en ligt in de Toscane. Je hebt een panoramisch uitzicht op de omgeving. Er zijn zwembaden en een kinderbad met glijbaan.

Herfstvakantie met kinderen | Wereldwijd

Kaapverdiƫ

Een weekje weg in de herfstvakantie naar een zonnige bestemming zonder jetlag? De eerste vakantie van ons met peuter en baby was naar Kaapverdiƫ! Wat een mooie eilandengroep is dit. Voordeel is dat het weer het hele jaar mooi is, je hebt amper tijdsverschil en je vliegt er in een uur of zeven rechtstreeks heen. Er zijn veel mooie stranden en als je wilt kan je er eilandhoppen.

Wil je gegarandeerd zon, maar 6 – 7 uur vliegen en geen zin in een jetlag? RIU TOUAREG op Boa Vista (KaapverdiĆ«) is dan een mooie optie. Dit is een mooi All Inclusive hotel en het ligt direct aan een breed zandstrand. Voor de kinderen:

  • Kinderdisco en animatie
  • Speeltuin
  • RiuLand (4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar)
Chogogo Dive & Beach Resort

Curacao

Een andere favoriet van ons is een gezinsvakantie op het eiland Curacao. Net als op Kaapverdiƫ is het hier het hele jaar door heerlijk warm, dus ook tijdens onze herfst. Het nadeel is dat het wat verder vliegen is en er is tijdsverschil. Het voordeel is dat er naast de mooie stranden ook nog heel wat leuke kinderactiviteiten te doen zijn.

Chogogo Dive & Beach Resort met een 8 voor kindvriendelijkheid. Er zijn kamers voor maximaal 6 personen te boeken.

  • Uitstekende prijs-kwaliteit
  • Ruime appartementen en bungalows
  • Relax in de hangmat op je terras

Mauritius

Zoek je een mooi eiland voor een gezinsvakantie, maar dan wel zonder de jetlag, dan is Mauritius misschien waar je naar op zoek bent! Op dit tropische eiland vind je de meest fantastische parelwitte stranden met palmbomen aan een helderblauwe zee. Ook het binnenland is schitterend: groene heuvels, velden vol suikerriet en bomen zo groot dat je eronder door kunt rijden.

Tijdens welke periode je ook naar dit eiland gaat, houd wel altijd rekening met regen; het is er niet voor niets zo groen. De meeste buien zijn echter vaak binnen een paar minuten alweer voorbij en dan straalt de zon alsof hij nooit weg is geweest.

New York en Florida

Een hele gave reis in de herfstvakantie is om New York en Florida te combineren tijdens deze 9-daagse gezinsreis! Deze korte familiereis is er een van uitersten. Start met een bezoek aan New York. Daarna vliegen jullie naar het zuiden om Miami en de omgeving te verkennen!

  • Kijk je ogen uit op Times Square
  • Fietsen in Central Park
  • Krokodillen spotten in de Everglades

Oman

Een andere bijzondere bestemming voor een familiereis in de herfstvakantie is Oman! Als je denkt aan een land dat grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi Arabiƫ, zie je misschien een grote woestijn voor je. En dat klopt voor een deel ook, maar er is gelukkig zoveel meer te zien en te doen in Oman tijdens een weekje weg in de herfstvakantie. Je kunt er in de ochtend op een kameel door de woestijn rijden en diezelfde middag nog snorkelen tussen de dolfijnen. Je kunt er schildpadden eieren zien leggen op het strand of zelf een verfrissende duik nemen in een groene oase in de woestijn.

Herfstvakantie met kinderen | Extra tips

We kunnen nog wel even doorgaan met het noemen van fijne bestemmingen om in de herfstvakantie met kinderen te bezoeken. Daarom delen we deze tips nog:

  1. Wij vonden Sevilla met kinderen bezoeken erg leuk.
  2. Ook in Spanje: het eiland La Palma is geschikt voor natuurliefhebbers, Tenerife is wat meer “allround”.
  3. Lees de tips voor leuke stedentrips met gezin.

Veel gestelde vragen over de herfstvakantie met kinderen

Wat zijn leuke, kindvriendelijke vakantieparken voor de herfst?

Tijdens de herfstvakantie kan je in Nederland, BelgiĆ« en Duitsland in allerlei vakantieparken verblijven. Vanwege de kleuren van de bomen is het extra leuk om in een natuurgebied op vakantie te gaan. Bij het Vakantiepark Molenheide in Belgisch Limburg verblijf je in een bosrijk gebied met groene natuur van 1.000.000mĀ² groot. Dankzij de 20.000mĀ² aan overdekte faciliteiten kunnen de jongste vakantiegasten uren spelen in de grote binnenspeeltuin en het overdekte zwemparadijs, waar vier zwembaden Ć©n vier glijbanen zorgen voor dagen vakantiepret. 

Welke bestemmingen zijn extra mooi tijdens de herfstvakantie met kinderen?

Dichtbij huis verblijf je in Nederland op de Veluwe en in Belgiƫ in de Ardennen. Tijdens de afgelopen herfstvakantie waren wij in het Mullerthal, in Luxemburg. Deze regio is sowieso al prachtig en tijdens de herfstvakantie, als de bomen zo mooi kleuren, is het extra mooi om hier te zijn. Wij genoten echt van onze kindervakantie in dit gebied.

Wel of niet een vliegvakantie met kinderen?

Omdat de herfstvakantie meestal maar Ć©Ć©n week duurt, raad ik vooral vakanties aan die niet al te ver weg liggen (maximaal een uur of 6/7 vliegen) en waarbij je niet teveel tijdsverschil hebt, bijvoorbeeld naar een van de Griekse eilanden. Of juist een vakantie waarbij je helemaal niet hoeft te vliegen. Als wij langer vliegen, dan willen wij minimaal twee weken blijven. Onze kids hebben meestal een aantal dagen nodig om te acclimatiseren na een lange reis (Thailand of Amerika bijvoorbeeld). Het is zonde als je een aantal dagen later alweer naar huis vliegt.

Waar schijnt de zon tijdens de herfstvakantie met kinderen?

Zoek je naar een herfstvakantie in de najaarszon, dan zijn er in Zuid-Europa tal van leuke opties. De temperatuur is een stuk aangenamer dan in de zomermaanden. Ga bijvoorbeeld naar de regio Puglia in Zuid-ItaliĆ«, het Griekse Zakynthos, het Spaanse Tenerife of naar Malaga. Verblijf bijvoorbeeld bij LYTTOS BEACH aan de noordkust van Kreta. In dit 5 sterren hotel kan je All Inclusive genieten. Er zijn glijbanen, familiekamers, een speeltuin en miniclub.

Waar kan je een mooie en bijzondere rondreis maken met het gezin?

Wil je op een bijzondere rondreis tijdens de herfstvakantie, dan zijn er 2 hele leuke bestemmingen in ieder geval. Vlieg in ongeveer 4 uur naar Marokko, waar je in een totaal andere wereld staat. Of kies voor JordaniĆ«, ook zo’n bijzondere bestemming waar je veel moois kan zien tijdens een vakantie.

Wat zijn jouw favoriete bestemmingen tijdens de herfstvakantie met kinderen? Weten wat er te doen is? Dit zijn tips voor leuke gezinsuitjes in deze vakantie!

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieƫn