Wintersport Frankrijk met gezin | 5x Skigebieden

Op wintersport naar Frankrijk met het gezin: er zijn in dit mooie land veel mogelijkheden voor een skivakantie. Maar welke plekken zijn geschikt voor gezinnen, waar kan je dan als beginner of juist gevorderde wintersporter terecht? Wij delen een aantal bestemmingen voor wintersport Frankrijk met gezin!

Wintersport in Frankrijk is kiezen voor grote skigebieden, brede pistes en vaak redelijk grote sneeuwzekerheid! Veel wintersportgebieden in dit land zijn qua accommodaties en faciliteiten echt ingericht voor de wintersporter, dus dat is ideaal.

Verblijven in een kindvriendelijk skigebied? Aangeraden wordt Dormio Resort les Portes du Massif. Aan de overkant van de weg voor het resort begint een skipad waarover je naar de dichtstbijzijnde skilift op 2 kilometer glijdt. Je wordt met de gratis skibus weer voor de deur van het resort afgezet. Op het resort is er een zwembad en wellnessruimte. 

Regio’s voor wintersport Frankrijk met gezin

Espace San Bernardo – La Rosière

Espace San Bernardo bij La Rosière wordt wel gezien als een van de meest kindvriendelijke wintersportgebieden in Frankrijk. Wat voor mij een voordeel is van dit wintersportgebied is dat het op de grens van Frankrijk en Italië ligt. Als je wilt kan je van Frankrijk naar Italië skiën en daar genieten van de goede koffie.

In het gebied is er zo’n 150 kilometer aan piste, de meeste pistes zijn rood of blauw. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen hier leren snowboarden. Espace Ludique Petit Saint Bernard is een leuk ski-funpark voor de kleinsten. Andere grote plus: de grote kans op zon!

Portes du Soleil – Morzine

Wintersport Frankrijk met gezin in de Franse Alpen, in een relatief grote plaats met een leuk centrum. Alle faciliteiten die je nodig hebt tijdens je wintersportvakantie met kinderen zijn aanwezig. Wil je een dagje niet gaan skiën, dan kan je naar het zwembad of de ijsbaan gaan.

wintersport Frankrijk met kinderen

Het is een vrij groot skigebied met zo’n 600 kilometer aan piste in twee landen (naast Morzine ligt onder andere Les Gets, ook super kindvriendelijk) en daarom kan je kiezen of je voor een kleine pas gaat of voor een grote pas met Zwitserland erbij. Bij de Piou-Piou-Club kunnen kinderen vanaf 3 jaar leren skiën. Dit skigebied ligt op zo’n 75 kilometer van Geneve en is daarom goed bereikbaar per vliegtuig. (Website)

Les Menuires

Voor wintersport Frankrijk met gezin kan je goed terecht in Les Menuires. Dit dorp maakt onderdeel uit van het beroemde gebied Les Trois Vallées. Met een ligging op 1800 meter is er grote sneeuwzekerheid en het wintersportseizoen duurt hier relatief lang. Voordeel van dit gebied: de prijzen voor een pakketreis zijn relatief laag. (wil je echt goedkoper op wintersport, kies dan voor een skivakantie in Tsjechië).

Paradiski – La Plagne

Laatste tip voor een regio voor wintersport Frankrijk met gezin is Paradiski. In dit gebied, geschikt vanaf beginners tot en met hele ervaren wintersporters, is er meer dan 400 kilometer aan piste. Paradiski bestaat uit La Plagne, Les Arcs, Peisey en Vallandry. Met de Vanoise Express ga je van het ene gebied, Les Coches (La Plagne), naar het andere gebied, en Peisey-Vallandry (Les Arcs). Deze lift heeft twee verdiepingen en er passen 200 mensen in de lift.

Vakanties wintersport Frankrijk met gezin

Bij TUI boek je een wintersport Frankrijk inclusief skipas. De opties die zij bieden liggen in kindvriendelijke wintersportplaatsen.

SOWELL HOTELS Mont-Blanc & Spa heeft de all-informule ‘So’Inclusive’, aangename kamers, het verwarmd openluchtzwembad en een fantastisch skigebied.

  • Geliefd hotel
  • Verblijf in all-in
  • Zwembad

Miléade Village Club Courchevel ligt op 1.650 m hoogte en onmiddellijk aan de pistes.

  • Onmiddellijk aan de pistes
  • Aantrekkelijk geprijsd
  • Wijn inbegrepen bij de maaltijden
  • Mondain skigebied
  • Familiale sfeer

Wintersport Frankrijk met gezin | Tips

Bereikbaarheid

De skigebieden kan je aanrijden met de eigen auto. Voor tussenstops onderweg kijk je in ons artikel over tussenstops langs de Route du Soleil. Reis je met de auto, vergeet dan niet de milieusticker te bestellen. Sinds 1 juli 2016 is in sommige Franse steden een certificat qualité de l’air, de milieusticker, voor gemotoriseerde voertuigen verplicht. Zonder deze sticker, soms ook ecovignet genoemd, mag je de stad niet meer in en krijgt u een boete van €68,- of hoger.

Andere artikelen over wintersport op Reistipsmetkids.nl:

skigebied kids

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Wenen met kinderen | 37x uitjes

Is een stedentrip Wenen een aanrader? Van de zomer was ik met mijn twee...

Saar-Hünsruck met kinderen | 11x Uitjes

Op vakantie naar het natuurpark Saar-Hünsruck met kinderen in Duitsland? Wij waren er en...

Categorieën