8x Winterzon bestemmingen met baby

Kindvriendelijke bestemmingen, ver weg en dichtbij

0

Je hebt behoefte aan zon. Maar met je baby wil je wel naar een kindvriendelijke bestemming die vrij is van malaria en andere gezondheidsrisico’s. Ik deel een aantal winterzon bestemmingen met baby waar wij zelf met baby waren, of waar we met baby wel heen zouden gaan.

Er zijn natuurlijk heel veel leuke kindvriendelijke bestemmingen, in deze blog deel ik een aantal aanraders voor zon in de winter met een baby!

Mijn aanraders voor winterzon bestemmingen met baby

Canarische eilanden

Deze Spaanse eilanden liggen ter hoogte van Marokko. Het weer is het hele jaar door prima. In de winter is het niet ontzettend heet, maar dat is voor een vakantie met baby wellicht wel fijn. Er zijn een aantal Canarische eilanden, en ze hebben allemaal hun eigen, unieke uitstraling.

Nies vertelde eerder over haar ervaringen op Tenerife met baby. Aniek was op Fuerteventura met baby. Wij vertrekken over een aantal weken naar Tenerife, en wellicht La Gomera, dus daarover volgen tips. Lees ook wat er te doen is op Lanzarote.

Dubai

Wij waren nog nooit in Dubai (behalve dan vanwege een tussenlanding). Mijn blogger Bianca was wel in Dubai met baby en zij vond het echt een aanrader.

Juist in onze wintermaanden is de temperatuur daar aangenaam. Het is nog steeds echt warm, maar niet meer verschrikkelijk heet. Dit artikel (in het Engels) beschrijft wat je doet als je drie dagen in Dubai met baby bent.

Florida met baby
Florida met baby

Florida

Oohh Florida. Ik zal altijd een kleine voorliefde houden voor deze Amerikaanse staat. Daarom staat deze ook bij de winterzon bestemmingen met baby. En dat is omdat we erheen gingen met onze dochter van toen zes maanden. Wat was het bijzonder! Je hoort steeds dat je met een baby echt niet meer kan reizen, en dat je voortaan op een camping in Nederland staat (niets mis mee hoor).

Om dan toch naar Amerika te vliegen, en een fantastische tijd te hebben, dat voelde als een groot cadeau. Florida met baby is juist in de winter ook ideaal. De temperaturen zijn prettig, er is veel te doen en de Amerikanen zijn kindvriendelijk. Lees ook over rondreizen in Amerika met baby.

Vakantie Kaapverdië
Kaapverdië

Kaapverdië

En daarna kwam baby twee en gingen we op vakantie met baby en peuter. We moesten er even tussenuit (geen slaap, overspannen vent, vastgelopen peuter) en gingen naar de Kaapverdische eilanden met kinderen. Deze bestemmingen was al een tijd een bestemming die we graag wilden ontdekken. Want: nog vrij onbekend (behalve de eilanden Sal en Boa Vista), Afrika maar dan veilig en een eiland vakantie met kind, daar houden wij van.

Kaapverdië blijkt een goede op de lijst van winterzon bestemmingen met baby. Want, amper tijdsverschil, geen inentingen, het is veilig, de temperatuur is het hele jaar door heerlijk, goede hotels en super kindvriendelijk. Lees verder over onze vakantie op Kaapverdië met kinderen.

Fiji

Als je zwanger bent en keer op keer hoort dat je een (verre) reis met kinderen wel uit je hoofd kan zetten, dan denk je al helemaal niet meer aan Fiji. En toch was dat waar een Belgisch stel met hun peuter en baby heen zijn gegaan.

Fiji en Vanuatu ervoeren ze als zeer kindvriendelijk en hele prettige bestemmingen, ook voor een verre reis met baby. Lees over hun vakantie op Vanuatu en Fiji.

"<yoastmark

Thailand

Thailand met baby, kan dat? Ja zegt onder andere mijn blogger Esther. Zij was onlangs in Thailand met baby (blogs volgen nog) en vindt dit land een heerlijke bestemming voor een winterzon vakantie met baby. In onze wintermaanden is het in Thailand zeer aangenaam.

Wij waren er in januari 2017 en genoten op de eilanden Koh Phangan en Koh Lanta van de zon. Welke eilanden geschikt zijn hangt af van de maand wanneer je in Thailand bent tijdens je vakantie naar een van de winterzon bestemmingen met baby. Lees ook mijn tips voor reizen door Thailand met kinderen.

Australië

Australië ligt, net als Fiji, helemaal aan de andere kant van de wereld. Tegen het vliegen met kinderen moet je dus niet op zien. Maar als je er eenmaal bent, dan heb je ook wat: prachtige natuur, mooie stranden, grote steden en waanzinnige uitzichten. Lees bijvoorbeeld het verhaal over een rondreis door Australië met kinderen.

Tunesië met kinderen
Tunesië

Tunesië

Blogger Sigrid mocht onlangs Tunesië ontdekken! En ze kwam super enthousiast weer terug. Een land dat zo dichtbij ligt en toch zo anders is. De cultuur is mooi om te ontdekken, ga naar de markten, doe mee aan excursies. Juist in september en oktober is het weer in Tunesië nog erg aangenaam.

Ze raadt aan om een goed hotel te boeken, zodat je alle basisvoorzieningen bij de hand hebt. Lees haar tips voor Tunesië met kinderen.

Wat zijn jouw aanraders voor winterzon bestemmingen met baby?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.