Zaanstreek met kinderen | 9x kinderactiviteiten

0

Wat is er te doen in de Zaanstreek met kinderen, in het gebied met onder andere Zaandam, Zaandijk, de Zaanse Schans en Koog aan de Zaan? Je leest hier een aantal leuke tips!

De Zaanstreek, met de rivier de Zaan, ligt vlakbij Amsterdam. Met de trein ben je binnen 15 minuten van Amsterdam in Zaandam. Het gebied bestaat uit een aantal plaatsen en natuur. Natuurlijk zijn er ook de molens en daarnaast zijn er enkele musea en onder andere zwembaden.

Doen in de Zaanstreek met kinderen

Zaanse Schans

De Zaanse Schans, dit uitje mag niet missen als het gaat om een artikel over activiteiten in de Zaanstreek. Het is een cultureel erfgoed dorp aan de Zaan. Bezoek er de molens, ga naar het Zaans Museum wat ook leuk is met kinderen vanwege de Verkade Experience en ga naar het Bakkersmuseum of het pannenkoekenhuis.

Wormer- en Jisperveld

Water en land. Honderden weilandjes en veel kleine sloten. Dat is het Wormer- en Jisperveld. Bezoekerscentrum De Poelboerderij is de plek waar je je bezoek aan dit gebied in de Zaanstreek start. Vanaf hier starten vaarexcursies maar je kan ook naar de waterspeelplaats gaan.

In dit Wormer- en Jisperveld kan je bij Kanoverhuur Neck een kano huren zodat je het gebied vanaf het water kan verkennen. Ook kan dat bij De Zwethoeve.

Zwembad Zaangolf

Zwembad Zaangolf ligt in Koog aan de Zaan. Leuk om heen te gaan met de kids want met glijbaan, whirlpools, speelelementen en een peuterbad. Hier kunnen de kinderen zich zo een paar uur vermaken.

Paintball Jungle Wormerveer

Wil je paintballen of lasergamen in de Zaanstreek met kinderen, dan kan dat bij de Paintball Jungle in Wormerveer. Kinderen vanaf 8 jaar mogen hier paintballen en er zijn 12 verschillende themavelden.

Heemtuin Zaandam

De Heemtuin is een mooie plek met natuur en wat dieren in Zaandam. De tuin is geopend als ze activiteiten organiseren. Houd daarvoor de website in de gaten!

Natuurmuseum E. Heimans

In het Natuurmuseum is er een vaste, kindvriendelijke expositie te zien. Bij “Natuur in de stad” zie je op een leuke manier welke natuur er in de Zaanse stedelijke omgeving te zien is. In dit museum in de Zaanstreek mogen de kinderen ontdekken met hun ogen en hun handen.

Leuke extra: naast het museum is de grootste kinderboerderij van Nederland gevestigd, met speeltuin uiteraard.

Stadsboerderij Darwinpark met speeltuin

Die grootste kinderboerderij van Nederland, dat is de Stadsboerderij Darwinpark. Er zijn hier allerlei dieren en daarnaast kunnen de kinderen spelen in de grote speeltuin. Je kan er ijs en snoep kopen en daarnaast is er een klein winkeltje met producten als ei en honing.

De Bonte Belevenis

Kinderboerderij, ponypark & theehuis De Bonte Belevenis in Assendelft is een toffe plek om met de kinderen naartoe te gaan. Je kan hier pony rijden, dieren aaien, spelen en er is een terras. Echt een heerlijke plek om een aantal uur door te brengen in de Zaanstreek met kinderen.

Avonturenspeeltuin Twiske

Het Twiske is een recreatiegebied tussen Zaandam en Purmerend in. Leuk om heen te gaan is de avonturenspeeltuin, met allerlei speeltoestellen. Daarnaast zijn er strandjes, je kan zwemmen, er is een klimpark en er zijn restaurants in dit gebied!

Zaandam

Overnachten in de Zaanstreek met kinderen

Blijf je hier langer? Dan zijn dit kindvriendelijke accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen in de Zaanstreek:

Wil je naar een vakantiepark, dan vinden wij Erfgoedpark De Hoop een echte aanrader. Wij hebben hier helaas nog niet overnacht, maar zijn er wel een avond geweest met de kinderen. Het park ligt aan de rand van een natuurgebied en direct aan het Uitgeestermeer. Er is een zwemstrandje en je kan er onder andere zeilen en windsurfen. Daarnaast is er een ijssalon, restaurant en een grote speeltuin. Je kan verblijven in luxe safari lodges met air-conditioning/ verwarming, riante vakantiewoningen en sfeervolle 4-persoons appartementen. Bekijk hier de opties.

Verder lezen na dit artikel over de Zaanstreek met kinderen? Lees wat je doet in Alkmaar of in Castricum!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.