Zeebrugge met kinderen | 11x Kinderuitjes!

Wat is er te doen in Zeebrugge met kinderen, aan de Belgische kust? Wij delen enkele leuke tips voor een bezoek aan deze badplaats.

Het plaatsje Zeebrugge is een vissersstad met een breed strand. Samen met de plaatsen Knokke en Brugge in West-Vlaanderen vormt het de zogenaamde ‘gouden driehoek’. Dit is een regio die verantwoordelijk is voor zo’n 70% van alle overnachtingen in het kustgebied.

Zeebrugge bezoek je bijvoorbeeld in combinatie met een stedentrip Brugge, of omdat je in Zeeland op vakantie bent, de stad Sluis en ook Blankenberge ligt redelijk dichtbij. Wat is er te doen in deze havenstad langs de Vlaamse kust voor gezinnen? Hier lees je een aantal tips!

Doen in Zeebrugge met kinderen

Seafront Maritiem

De oude vismijn is nu opnieuw in gebruik en wel als het Seafront. Op deze plek deden de vissers tot zo’n 30 jaar terug hun verse vis van de hand. Nu is dit een interactief museum over het leven in en op zee.

Je ziet er van alles over de visserij en de ontwikkeling van de grootste industriehaven van België. en tijdens de oorlog was dit een schuilhaven.

Strand

Ben je in Zeebrugge met kinderen, dan ga je natuurlijk naar het strand. Het strand is zo’n 2 kilometer lang en 70 meter breed: voldoende ruimte om een rustig plekje te vinden dus. Op het strand is er de strandbar en kitesurfclub Icarus. Een leuke en hippe plek met een speeltuin voor de kids. Win-win dus!

Havenrondvaart Zeebrugge

Wil je de Zeebrugse haven ontdekken, dan is een havenrondvaart echt een aanrader. Tijdens een rondvaart met Rederij Franlis krijg je de haven te zien en allerlei schepen.

Sint-Donaaspark

Een fijne plek om in Zeebrugge met kinderen heen te gaan is het Sint-Donaaspark. Met een speelplein met als thema zee en strand, er is een groot voetbalplein en er is hier een petanqueplein.

De Fonteintjes

De Fonteintjes is een natuurgebied op de grens van Blankenberge en Zeebrugge. Dit is een een langgerekt duinengebied met duinmeertjes en vochtige duingraslanden en een bezoek waard als je in Zeebrugge met kinderen bent. De Fonteintjes – Rode wandeling – is zo’n 5 kilometer lang en start aan de Ruzettelaan.

Zeebrugge met kinderen
ZWIN

Tijdok

Zoek je een kindvriendelijke restaurant in Zeebrugge, dan is Tijdok een aanrader. Er is hier een speelruimte voor de kids. Op de menukaart is er een kinderkaart.

Een tip in Knokke-Heist is Restaurant Siska. Niet goedkoop, maar daar staat tegenover dat er een grote speeltuin is. De kinderen kunnen hier uren spelen.

Sportoase Duinenwater

Wil je zwemmen, dan ga je naar Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist. Dit is een zwembad met uitgebreide faciliteiten, dat zijn onder andere een peuter- en kleuterzone, een glijbanencomplex, golfslagbad en water-versnellingen.

Het ZWIN

Niet in Zeebrugge te vinden, maar wel vlakbij: grensoverschrijdend natuurgebied ‘t Zwin. Dit is een fiets- en wandelgebied met een interactieve tentoonstelling en allerlei leuke onderdelen als een huttentocht en de Panoramatoren.

Holiday Suites Zeebrugge

Overnachten in Zeebrugge met kinderen

Holiday Suites Zeebrugge ligt op Coney Island, vlakbij de haven, restaurants en het strand! Huur één van de vakantieappartementen voor 2 tot 6 personen, die elk beschikken over Wi-Fi, een open keuken en een gezellige relaxruimte. Jullie kunnen gratis gebruik maken van het verwarmd buitenzwembad!

  • Eigen uitgeruste keuken
  • Openluchtzwembad
  • Binnenzwembad en wellness

ibis Styles Zeebrugge ligt op minder dan 2 km van de Noordzee en het zandstrand van Zeebrugge. Er zijn familiekamers en er is een buitenbad.

Verder lezen na deze blog over Zeebrugge met kinderen?

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Westpunt Curacao met strand en natuur

Toen wij op Curacao waren verbleven wij in een huis in het midden van...

Reims met kinderen – 11x activiteiten

De stad Reims ligt in het noorden van Frankrijk en is niet al te...

CAMBODJA met kinderen + Siem Reap – 11x Tips

Een vakantie naar Cambodja met kinderen, hoe is dat? Een van de gastbloggers van...

Singapore met kinderen | 16x activiteiten met het gezin

Een tussenstop in Singapore met kinderen of juist op vakantie hierheen? Er is in...

Zomervakantie met kinderen 2024 | 21 Bestemmingen

Waar gaan we heen tijdens de zomervakantie met kinderen? Dat vragen meer gezinnen zich...

Salzburg met kinderen | 9x Leukste Kinderactiviteiten

Hoe leuk is Salzburg voor families met kinderen? Tijdens onze autovakantie door Oostenrijk en...

Categorieën